Haagse Sjonnie verkoopt aanstekers voor financiering cannabisclub

DEN HAAG - John Waldschmit, beter bekend als Haagse Sjonnie, is een handeltje begonnen in aanstekers. Hij wil 50.000 gele aanstekers met een Haagse leus aan de man brengen. De opbrengst is bedoeld om een nieuw onderkomen te financieren voor zijn cannabisclub.

Cannabisclub de Huiskamer is nu de woonkamer van Haagse Sjonnie. Het is kleine kamer waar mensen een jointje kunnen draaien en roken. Het is niet voor iedereen toegankelijk, je moet lid zijn.

Het idee voor een club is ontstaan toen in 2008 het rookverbod voor de horeca in werking trad. Hierdoor is het roken van joints, waarin ook tabak vermengd zit, in coffeeshops verboden. In de coffeeshops is het allang niet meer gezellig, aldus Haagse Sjonnie. 'Hier kun je rustig blowen', zegt Sjonnie over zijn club.

Groter pand nodig

Het kamertje in zijn huis is te klein, daarom is volgens Sjonnie een groter pand nodig. Vanwege brandweervoorschriften mag Cannabisclub de Huiskamer nu maximaal zeventig bezoekers ontvangen. Haagse Sjonnie denkt hier ruim overheen te kunnen gaan met een grotere ruimte.

De aanstekers zijn voor 1 euro verkrijgbaar bij Cannabisclub de Huiskamer.

Deel dit artikel: