Parkeerverbod en afsluitingen voor The Passion in Den Haag

DEN HAAG - The Passion wordt donderdagavond in Den Haag opgevoerd. Het spektakel over het lijden, sterven en de wederopstanding van Jezus trekt door de stad naar de Hofvijver. Om The Passion veilig te laten verlopen, zijn straten afgesloten en geldt er een parkeerverbod op meerdere plekken in de stad.

De processie van The Passion, waarbij een kruis van meer dan zes meter naar de Hofvijver wordt gebracht, gaat via het Vredespaleis, Plein 1813 en het Noordeinde.

Op de Zeestraat, het Noordeinde, de Heulstraat en de Kneuterdijk geldt donderdag vanaf 17.00 uur een parkeerverbod. Verkeer op de Burgemeester Patijnlaan, de Javastraat en de Mauritskade moet tijdens de processie, die tot 21.30 duurt, rekening houden met kortdurende afsluitingen. 
 
Omleidingen

Verkeer vanuit de Parkstraat wordt donderdagavond vanaf 19.00 uur het Lange Voorhout opgestuurd. Vanaf het Lange Voorhout wordt het verkeer de Parkstraat ingestuurd. Weggebruikers vanaf het Tournooiveld kan via de Hoge Nieuwstraat of het Lange Voorhout richting de Parkstraat. Bestemmingsverkeer voor de Heulstraat krijgt toegang totdat de processie langskomt. 
 
Overdag zijn sommige delen van de stad al afgesloten voor verkeer. Het Buitenhof bij de Kneuterdijk is donderdag vanaf 7.00 uur afgesloten. Taxi's, bevoorradingsverkeer, fietsers en voetgangers kunnen nog wel over het Buitenhof. Vanaf 12.00 uur worden het Buitenhof en de Hofweg afgesloten voor al het verkeer.

Openbaar vervoer

De haltes van tram 1, 9 en 17 in dit gebied vervallen vanaf dat moment. Voor bus 22 en 24 geldt vanaf 12.00 uur een omleidingsroute.

Tot en met 30 maart geldt een parkeerverbod voor het Tournooiveld.

Deel dit artikel: