´Geen verband Haga-problemen en Klautz´

LEIDEN - Volgens het LUMC in Leiden is er geen verband tussen de beslissing van het HagaZiekenhuis in Den Haag om voorlopig geen hartoperaties meer uit te voeren en het vervangen van het interimhoofd op de afdeling cardiochirurgie.

Aanvankelijk was professor Robert Klautz van het Leids Universitair Medisch Centrum gevraagd om als interimhoofd orde op zaken te stellen bij het Haga. Maar woensdag liet het Haagse ziekenhuis weten de Nijmeegse chirurg Henry van Swieten hiervoor wordt aangesteld. Voor de Leidse professor zou ´te weinig draagvlak´ zijn, aldus het Haga.

'Net begonnen' 

Het bestuur van het Haga had het LUMC om hulp gevraagd. Klautz kreeg de opdracht om orde op zaken te stellen de afdeling cardiochirurgie en had al een aanzet van een analyse gemaakt. ´Over deze analyse kunnen we niets zeggen, want hij was echt net begonnen´, reageert het LUMC via een woordvoerder. ´Maar in gesprekken over een samenwerkingsovereenkomst bleek dat Haga verder wilde met een andere kwartiermaker. Er is geen verband tussen de beslissing om de operaties te staken en het niet in de arm nemen van Klautz.´

Het HagaZiekenhuis maakte woensdag bekend dat Henry van Swieten, afkomstig van het Radboud Ziekenhuis uit Nijmegen, wordt aangesteld. Hij moet per 1 april met het huidige interim/hoofd Sjef Ernst het vertrouwen in de cardiochirurgieafdeling herstellen.

Van Swieten en Ernst werkten eerder samen aan het herstel van het vertrouwen in de cardiochirurgie van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

Het bestuur van Haga heeft de intentie om eind volgende week weer te beginnen met hartoperaties.

Deel dit artikel: