'Meer onveilige situaties in HagaZiekenhuis'

DEN HAAG - Er zijn meer onveilige situaties voor patiënten van het HagaZiekenhuis in Den Haag, meldt RTL Nieuws. De dochter van een patiënt vertelde RTL dat er in de artsenoverdracht, voor de operatie van haar vader, twee verschillende dingen stonden. De patiënt kreeg daardoor verkeerde medicijnen voorgeschreven.

Volgens RTL erkende een specialist van de intensive care afdeling de gemaakte fout ook tegenover de patiënt en zijn familie. Het is volgens RTL onder het personeel van het ziekenhuis bekend dat er weinig overleg bestaat  tussen de artsen onderling. De raad van bestuur wilde niet reageren op de ontdekking van RTL Nieuws.

Operatie afgebroken

Woensdag maakte het ziekenhuis bekend dat er voorlopig geen hartoperaties worden uitgevoerd. Tijdens de voorbereidingen van een hartoperatie bleek dat er bij een patiënt met een hoog risicoprofiel niet volgens het protocol was gehandeld. De operatie werd afgebroken en het ziekenhuis stopte met het uitvoeren van hartoperaties.

Het ziekenhuis was al in opspraak na onthullingen van het VPRO programma Argos. Misstanden bij de afdeling cardiochirurgie werden aan de kaak gesteld. Naar aanleiding hiervan kondigde de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan onderzoek te gaan doen bij het HagaZiekenhuis.

Deel dit artikel: