Rij voor Haagse kluswoningen en kavels wordt langer

DEN HAAG - De rij voor de verkoop van Haagse kluswoningen en vrije kavels is opgelopen tot dertig man. Zaterdag begint de verkoop ervan.
Twee weken geleden lagen de eerste mensen al in de rij voor het stadhuis in Den Haag omdat de gemeente Den Haag het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ gebruikt.
Sinds dit weekend zijn de kopers vanwege de kou naar binnen verhuisd naar de hal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Wethouder Norder heeft de wachtenden donderdagochtend een ontbijtje gebracht.
Norder: ‘Ik ben hartstikke blij met deze belangstelling. Er zijn al flink wat kavels en kluswoningen verkocht maar er kan nog meer bij. We zijn nog niet uitverkocht.’ In totaal zijn er tien kluswoningen en 200 kavels te koop.
Johan Bosma en Ingrid Bastings uit Den Haag hebben bij de vorige verkoopronde al een vrije kavel gekocht in Erasmusveld. Zij gaan hun eigen huis dus zelf ontwerpen en bouwen. Het ontwerp van hun woning is al klaar.
Bosma: ‘Het is een energieneutrale woning. Dat sprak ons erg aan. Wij werken dus met duurzame materialen en isoleren het huis met piepschuim en driedubbele beglazing. Ook hebben we zonnepanelen.’ De reden dat de twee hun huis zelf wil bouwen is het avontuur. ‘En deze woning is uniek, zeker in de regio Den Haag is het onmogelijk om zo’n huis te vinden.’
In september kan de bouw van het huis waarschijnlijk starten.