Brand verwoest honderden sloopauto's in De Lier

WESTLAND - Bij een grote brand in De Lier zijn maandagmiddag 250 tot 300 sloopauto's door het vuur verwoest. Dat laat een van de eigenaren aan Omroep West weten. Toch is burgemeester Sjaak van der Tak opgelucht over de afloop van de brand.

 'Het had veel erger kunnen zijn', aldus de Westlandse burgervader over de grote brand in De Lier. De burgemeester is opgelucht dat er bij de brand bij autobedrijf Van der Mark geen slachtoffers zijn gevallen.

Net op vakantie

Voor de eigenaar van het getroffen bedrijf is de brand een drama, zegt Van der Tak. Eén van de twee eigenaren van het autobedrijf is juist Tweede Paasdag vertrokken naar zijn vakantiebestemming. Zijn familie is erg ontdaan, zegt de burgemeester.

Het vuur ontstond maandag even na drie uur bij de autohandel aan de Burgerdijkseweg in De Lier. Pas na vijf uur gaf de brandweer het sein brand meester. Van der Tak complimenteert de brandweer en de andere hulpdiensten met hun optreden, zegt hij tegen Omroep West. Hij is blij dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Miljoenenbedrijf

Ook de omliggende bedrijven zijn gespaard gebleven. Een van de naastgelegen bedrijven is het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan, 'dat is een miljoenenbedrijf' vertelt Van der Tak.

De enorme rookpluim was op kilometers afstand van De Lier te zien. Onduidelijk is nog waardoor het vuur is ontstaan.

 

Deel dit artikel: