Veiling Scheveningse Pier uitgesteld naar mei

DEN HAAG - De veiling van de Scheveningse Pier is uitgesteld. Volgens curator Marc Udink zal de veiling niet deze maand, maar in mei plaatsvinden.

De exacte reden maakt Udink niet bekend, maar volgens hem heeft het niet te maken met een gebrek aan potentiële kopers. Eerder liet hij weten dat er tientallen belangstellenden zijn voor de Pier.

Pierconstructie kan nog jaren mee

Volgens Udink is het beeld ontstaan dat het een onverkoopbare bouwval is maar dat is niet het geval. De constructie kan nog jaren mee, zo stelt hij. Udink baseert zich op een rapport van onderzoeksbureau Royal Haskoning dat vorig jaar aan de gemeente Den Haag is overhandigd. Udink heeft een nadere uitleg gevraagd aan het bureau en daaruit is naar voren gekomen dat de staat van de Pier helemaal niet zo slecht is. 

Pier verkeert 'in deplorabele staat'

Dit is in tegenspraak met de beoordeling van deskundigen eind november vorig jaar. Omroep West vroeg taxateur Aad Verhoog en architect Gerard Petrie om de Pier te bekijken en zij kwamen tot de conclusie dat de Pier 'in deplorabele staat verkeert'. Het noodzakelijk basisonderhoud kost volgens hen zeker vijf miljoen euro.

'Dat is onzin', zegt Udink. 'Het kost zeker geen miljoenen, ik verwacht eerder een bedrag rond de miljoen euro. En daarna is het jaarlijks onderhoud relatief gering, waarschijnlijk 50 of 60 duizend euro.'

Vijf miljoen euro aan onderhoud

Eind november bleek uit berekeningen dat vijf miljoen euro nodig is om het achterstallig onderhoud aan te pakken en om de Pier aantrekkelijk te houden zal ieder jaar ruim één miljoen euro nodig zijn. De Pier van Scheveningen is in januari failliet verklaard.

 

Deel dit artikel: