Hartchirurg HagaZiekenhuis Den Haag opereert voorlopig niet meer

DEN HAAG - Een hartchirurg die tijdelijk gestopt is met zijn werk in het HagaZiekenhuis aan de Leyweg in Den Haag, keert voorlopig niet terug. De Raad van Bestuur en de chirurg willen meer tijd voor gesprekken die ze met elkaar voeren. Dat meldt de woordvoerder van de chirurg.

De chirurg was verantwoordelijk voor het registreren van de sterftecijfers en moest deze doorgeven aan de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie. In maart bleek dat deze cijfers in de periode 2007 tot 2010 niet klopten. Na commotie hierover stopte de chirurg met opereren.
   
Volgens het radioprogramma Argos op Radio 1 waren de sterftecijfers op de afdeling te hoog. Het ziekenhuis en de chirurg ontkennen dit.
   
Operatiestop

Vorige week maakte het HagaZiekenhuis bekend tijdelijk te stoppen met hartoperaties na een incident met een patiënt. Bij de opstart van een operatie op deze 'hoogrisicopatiënt' was niet volgens protocol gehandeld. De operatie is toen afgebroken. De patiënt was al wel onder narcose, maar was nog niet onder het mes geweest.

Foto: Richard Mulder

Deel dit artikel: