Haagse voetbalclub HMC mag niet meer spelen

DEN HAAG - Alle negen elftallen van voetbalclub HMC (Haagse Marokkanen Club) uit Den Haag zijn uit de competitie genomen. Dat heeft de KNVB besloten. De club was anderhalve week geleden betrokken bij een massale vechtpartij, maar volgens de KNVB is er veel meer mis.

De club werd aanvankelijk voor één weekend uit de competitie gehaald. Nu mag er tot het eind van het seizoen niet meer worden gespeeld. 'Er zijn diverse incidenten geweest', zegt Sjaak van der Kroon van de KNVB.

De club werd aanvankelijk voor één weekend uit de competitie gehaald. Nu mag er tot het eind van het seizoen niet meer worden gespeeld. 'Er zijn diverse incidenten geweest', zegt Sjaak van der Kroon van de KNVB. 'Er speelden jongens zonder spelerspas, er werden jongens geschorst, het eerste elftal kreeg al eens vijf punten in mindering en het is nog steeds niet helder wie de club bestuurt. Op de website staan nog bestuurders die twee jaar geleden al zijn opgestapt.'

Volgens Van der Kroon heeft HMC inmiddels wel een noodbestuur, 'maar daarvan is de secretaris geloof ik alweer opgestapt.' Zodra er een solide bestuur staat, zal een procesbegeleider van de KNVB proberen de club weer op de rit te krijgen voor het volgende seizoen.

Deel dit artikel: