‘Geen actieve rol gemeente bij problemen Kurhaus’

DEN HAAG - De gemeente Den Haag gaat zich niet bemoeien met de financiële problemen bij het Kurhaus. ‘Het bedrijfsmatig functioneren van het Kurhaus is een zaak van eigenaar en exploitant. Het is niet de taak van de gemeente hierin actief op te treden,’ aldus het college van burgemeester en wethouder in antwoorden op schriftelijke vragen van de Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad.

Fractievoorzitter Richard de Mos van die partij wilde opheldering nadat eerder dit jaar duidelijk werd dat het Kurhaus in grote problemen verkeert. Hij vindt dat dit ‘icoon voor Scheveningen nooit en te nimmer ten prooi mag vallen aan verpaupering en verloedering’.

Aanschrijven

Volgens het college is de rol van de gemeente op dit moment beperkt. ‘Het Kurhaus is privaat eigendom. De eigenaar is verantwoordelijk voor het onderhoud,’ stelt het. Uiteindelijk zou de gemeente wel de eigenaar kunnen aanschrijven op het moment dat die het pand zeer slecht onderhoudt.

Maar dan moet de situatie een ‘gevaar voor de gezondheid of veiligheid’ opleveren. Bij het Kurhaus is daarvan nu nog geen sprake, aldus het college.

 

Deel dit artikel: