Haagse verzamelaar heeft peperdure zeldzame Gibson-gitaar

REGIO - DEN HAAG- Gitaarverzamelaar Robbert van der Ende kwam per toeval in het bezit van een zeer zeldzame en dus peperdure gitaar. Het is een Les Paul 1960 Sunburst-gitaar waarvan er maar honderd geregistreerde exemplaren ter wereld zijn. Zondag wordt hij getaxeerd in het Carlton Ambassador hotel.
De waarde van de legendarische gitaar, waar pophelden als Keith Richards, Eric Clapton en Jimmy Page op spelen zou wel meer dan € 150.000,- zijn maar Robbert doet hem niet weg.  ‘Dit is de holy grail op gitaargebied. Liefhebbers slaken een zucht als ze hem zien.’ De gitaar heeft een enorme doorklank. ‘Je kunt een toon een dag aanslaan als je wilt.’ 

Stradivariusgevoel

Het gitaarwonder openbaarde zich op een dag in 2006 aan hem. Een man bood de gitaar van zijn overleden vader te koop aan in Max Guitar, de winkel van Robbert. Hij was zich totaal niet bewust van de waarde. ‘Dat gaf echt zo’n Stradivariusgevoel ‘. Hoeveel  Robbert heeft betaald voor deze iconische gitaar wil hij niet zeggen.
De groep gitaarmakers van Gibson komt 14 april naar het Max Guitar's Gibson Custom Shop Event in Den Haag om een Collectors Choice uitgave te maken van zijn gitaar. Daarvoor halen ze hem uit elkaar en meten hem  op. 
Het evenement start om 13.00 uur in het Carlton Ambassador Hotel.