Aantal klachten HagaZiekenhuis verdubbeld

DEN HAAG - Het aantal klachten over de afdeling cardiochirurgie van het HagaZiekenhuis in Den Haag is in een week tijd verdubbeld. Dat zegt Hartpatiënten Nederland tegen Omroep West.

Het ziekenhuis liet eerder weten patiënten die aanwijsbaar schade hebben ondervonden als gevolg van een behandeling in het Haga compensatie kunnen krijgen.

Het HagaZiekenhuis stopte vorige week met hartoperaties nadat er fouten waren gemaakt bij de voorbereidingen van een operatie. Die operatie werd op het laatste moment afgeblazen. De patiënt werd elders geopereerd. Eerder waren er ook al problemen op de afdeling. Artsen kunnen er niet met elkaar samenwerken en een chirurg gaf jarenlang te lage sterftecijfers door aan de beroepsvereniging. Ook was het sterftecijfer van hartpatiënten in 2007 en 2008 opvallend hoog.

Maximaal 3250 euro

Het ziekenhuis wil maximaal 3250 euro compensatie betalen aan patiënten die aanwijsbare schade hebben geleden op de afdeling cardiochirurgie.  Sinds de compensatieregeling bekend werd is het aantal klachten dat is binnengekomen bij de patiëntenorganisatie Hartpatiënten Nederland verdubbeld van 25 naar 50 klachten.

Tot nu hebben negen patiënten een schadeclaim ingediend. Overigens is de afdeling cardiochirurgie nog steeds gesloten. Een woordvoerder van het ziekenhuis liet weten dat waarschijnlijk donderdag duidelijk wordt wanneer de operaties op de afdeling weer hervat kunnen worden.

Niet bekend met aantal klachten

Het HagaZiekenhuis laat in een reactie weten niet bekend te zijn met de omvang van het aantal klachten dat is binnengekomen bij Hartpatiënten Nederland. Het ziekenhuis roept mensen op hun klacht ook bij Haga te melden. Op hun website is daarover informatie te vinden.  

 

Deel dit artikel: