Narcis gedoopt voor tuinarchitect Vredespaleis Den Haag

DEN HAAG - De eerste tuinarchitect van het Vredespaleis in Den Haag, Thomas Mawson, is donderdag in het zonnetje gezet. Met de kleinzoon van de architect is een nieuwe narcis met de naam Thomas Mawson gedoopt. Dit was één van de activiteiten ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis.

De Engelse tuinarchitect startte aan het begin van de twintigste eeuw met zijn ontwerpen voor de tuin. De tuin is volgens de Carnegie Stichting, de huidige beheerder van het Vredespaleis, internationaal van grote waarde vanuit tuinhistorisch oogpunt. De tuin is met het Vredespaleis samengevoegd tot één geheel. 'Hierdoor ontstaat een vredesgedachte', zegt de Carnegie Stichting.

Jubileumjaar

Het Haagse Koorenhuis produceert vanwege het jubileumjaar de musical 'Peace of Me'. In februari waren de audities. Op 21 september is de Vredesloop. Dan worden rond het paleis verschillende afstanden door kinderen en volwassenen afgelegd. De inschrijving voor deze loop is al geopend. Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon viert de verjaardag van het Vredespaleis in Den Haag.

Deel dit artikel: