'Barbie niet naakt voor webcam vanwege contract met RTL'

DEN HAAG - De Haagse realityster Barbie gaat komende donderdag niet uit de kleren voor een webcam op internet. Dat zegt haar manager Jake Hampel. 'Haar carrière als realityster is meer waard dan een carrière als webcambabe.'
Ze zou buiten haar manager om afspraken hebben gemaakt met een bedrijf dat commerciële webcamsites exploiteert. Maandag zei Barbie nog op Radio West een avontuur voor de webcam een leuke ervaring te vinden.
Hampel laat aan Omroep West weten dat ze niet uit de kleren mag vanwege haar contract met RTL. 'RTL is een familiezender en dit zou strijdig zijn met het contract.' Als ze het toch doet zou RTL de samenwerking kunnen beëindigen. Barbie is momenteel te zien in de realityserie Huisje Boompje Barbie op RTL 5.

Niet naakt

Jake Hampel heeft geprobeerd om Barbie op andere gedachten te brengen. Naakt optreden zou volgens hem een hoop kwaad bloed kunnen zetten. Ook raadt hij het haar af, omdat het op termijn in het bedrijfsleven mensen kan afschikken. Volgens de manager hebben zijn woorden effect gehad: ze is in ieder geval niet naakt te zien. 'Dat is voor mij voldoende', aldus Hampel.