GroenLinks Den Haag wil opheldering over spionagekast Schilderswijk

DEN HAAG - De Haagse fractie van GroenLinks is geschrokken van het bericht van Omroep West over het spionagekastje in de Schilderswijk in Den Haag. De partij wil weten door wie en waarom de kast is geplaatst.

'Bizar, je gelooft gewoon niet dat zoiets in een woonwijk gebeurt.' Dat zegt GroenLinks fractievoorzitter David Rietveld over het spionagekastje dat in de Haagse Schilderswijk is ontdekt. Rietveld wil niet dat dit soort kasten in Den Haag staan. Mocht het toch nodig zijn, vanwege bijvoorbeeld AIVD onderzoek, dan moet minstens de burgemeester op de hoogte zijn, maar het liefst de hele gemeenteraad.

Camera en opnameapparatuur

Fractievoorzitter David Rietveld is geschrokken van het bericht van Omroep West over een kastje op het Oranjeplein in Den Haag, waarin een camera, opnameapparatuur en een UMTS-modem zat. Het zag eruit als een kast van Ziggo en was ook te openen met een Ziggo-sleutel, maar bleek niet van de provider te zijn. Inmiddels is het kastje verwijderd.

Rietveld wil van de burgemeester weten door wie en waarom de kast is geplaatst in de Schilderswijk. Hij vraagt zich ook af of er afspraken bestaan voor het eventueel plaatsen van spionagekasten en of die afspraken bij het plaatsen van dit kastje zijn nagekomen.

Deel dit artikel: