Paul van Vliet: 'Koningslied terecht neergesabeld'

DEN HAAG - 'Onevenwichtig, een gestolen melodie, een onbegrijpelijke tekst.' Dat zegt de Haagse cabaretier Paul van Vliet tegen Omroep West over het inmiddels ingetrokken officiële Koningslied. Hij is het volledig eens met alle kritiek.

Van Vliet had al een eigen Koningslied geschreven, en toen duidelijk werd dat het mis ging met het officiële Koningslied is hij vliegensvlug de studio ingedoken.

Reacties op het lied positief

De Haagse cabaretier hoopt dat zijn versie nu het officiële Koningslied wordt, maar hij zal niet vreselijk teleurgesteld zijn als dat niet zo is. 'Ik vind het al mooi als zo veel mogelijk mensen er kennis van nemen en het leuk vinden.' Van Vliet heeft over het lied nog geen contact gehad met het Nationaal Comité Inhuldiging. 'Ik ken die mensen niet, u bent de eerste die belt', aldus Paul van Vliet.

De reacties op het lied zijn positief, zo ook toen hij het als toegift zong na zijn optreden in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag zondagmiddag.

Maandagavond duidelijkheid over alternatief

Over een alternatief voor het weggevallen koningslied komt naar verwachting pas maandagavond duidelijkheid. Dat liet een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst zondagavond weten.

Deel dit artikel: