Verdachte Leiden bekend bij Jeugdzorg

DEN HAAG - De verdachte die maandag is opgepakt vanwege een dreiging op internet met een schietpartij op een school in Leiden is bekend bij Jeugdzorg. Dat laat woordvoerder Tanja van Dijk desgevraagd weten aan Omroep West. De oud-leerling van The British School in Voorschoten werd na een internetdreiging maandag door de politie opgepakt.

De verdachte zit bij Jeugdzorg in het trajact van de vrijwillige hulpverlening. Daarmee krijgen bijvoorbeeld jongeren te maken die psychische problemen hebben. De woordvoerder van Jeugdzorg wil verder niets kwijt over de jongen. 'Wij wachten het onderzoek af.'

Minderjarige jongen

Ook het Openbaar Ministerie laat vrijwel niets los over de verdachte. Wel bevestigt een woordvoerder dat het om een minderjarige jongen gaat. 'Zolang niet zeker is dat hij er iets mee te maken heeft zeggen we verder niets, juist omdat het een minderjarige is'.  Het OM laat het verder bij: 'Het onderzoek loopt.' .

De jongen werd maandag opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij een schietdreiging van Leidse scholen via internet. Volgens The British School is de leerling in oktober 2011 geschorst vanwege ontoelaatbaar gedrag. Er is geen dreiging geweest voor The British School en haar leerlingen.

Deel dit artikel: