Naturalis in Amerika op zoek naar Tyrannosaurus rex

LEIDEN - Twee fossielendeskundigen van Naturalis gaan in de Verenigde Staten op zoek naar de botten van een Tyrannosaurus rex. De resten van de enorme vleesetende dinosaurus zouden daarna een plek moeten krijgen in het het natuur-historisch museum in Leiden. Dat maakte Naturalis dinsdag bekend.

De bijna drie weken durende expeditie begint maandag in de staat Wyoming. Naturalis is op de plek gewezen door een Amerikaanse expert. Er zijn fossiele botjes van een voet van het dier gevonden. Dat zou een aanwijzing kunnen zijn dat meer resten van het skelet aanwezig kunnen zijn.

Kans op compleet skelet klein

De kans dat er een redelijk compleet skelet ligt, is echter klein, aldus een woordvoerster. In totaal zijn er een paar dozijn T-rexvondsten bekend waarbij het meestal gaat om enkele losse botten, of skeletten waar tien tot dertig procent van bewaard gebleven is.

De twee fossielendeskundigen krijgen assistentie van geologen van het Amerikaanse Black Hills Institute. Het is de bedoeling dat vondsten in 2017 in het vernieuwde museum worden geëxposeerd. 

Deel dit artikel: