Politie Costa Rica komt nog niet in actie

LEIDEN - De politie in Costa Rica heeft nog geen verzoek gehad voor de uitlevering van de 18-jarige jongeman, die wordt verdacht van de Leidse 'schietdreiging'.

Een woordvoerder van de politie in het Zuid-Amerikaanse land laat aan Omroep West weten op de hoogte te zijn van de zaak. Ze zijn door de Nederlandse politie geïnformeerd en weten van de dreiging die op internet is gepubliceerd.

Op dit moment onderneemt de Costa Ricaanse politie nog geen actie. De woordvoerder zegt verdere verzoeken van de Nederlandse collega’s af te wachten.

Verdachte op de korrel

Woensdagmiddag werd bekend dat politie en justitie een verdachte op het oog hebben. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Leiden, die al een tijdje in Costa Rica verblijft. Na tips van zijn school en andere mensen uit Leiden, kwam hij in beeld.

Tijdens het politieonderzoek is gebleken dat het dreigement ook afkomstig is van een computer uit Costa Rica. De politie heeft ‘het sterke vermoeden’ dat de jongeman betrokken is bij de bedreiging of het bericht heeft verstuurd.

Deel dit artikel: