'Boete voor plukken bloemen volkomen terecht', zegt Haagse wethouder

DEN HAAG - Wethouder Boudewijn Revis vindt de boete die een oma heeft gekregen omdat haar kleinkinderen bloemen plukten in Den Haag 'volkomen terecht'. Dat liet hij donderdag weten aan Omroep West. Hij vertelde dat de kinderen maar liefst 47 narcissen hebben geplukt.

‘De narcissen in de perkjes zijn voor iedereen. De 47 narcissen die de kinderen onder toeziend oog van opa en oma plukten, zijn betaald van belastinggeld en horen niet in een vaas op de keukentafel.‘

Revis vindt het verstandig dat er boetes uitgedeeld zijn, omdat de opa en oma moeten weten dat ze fout zitten. Hij vindt dat zij dat door middel van een boete moeten voelen.

Ook gaf de wethouder (VVD, Stadsbeheer) aan dat er goed nagedacht is over het optreden van de stadswachten. ‘De narcissen zijn ook niet zomaar in beslag genomen. Dat is zelfs overlegd met het Openbaar Ministerie.’

Een opa en oma werden woensdag beboet door twee Haagse stadswachten, omdat hun kleinkinderen narcissen plukten in de wijk Segbroek. De vader van de kinderen zegt 'overdonderd' te zijn door alle aandacht in de media. De familie wil daarom niet meer in de pers reageren.

Luister hieronder naar de telefonische reactie van de wethouder.

Deel dit artikel: