Veiling Pier Scheveningen uitgesteld tot na de zomer

DEN HAAG - De veiling van de Pier op Scheveningen is uitgesteld tot na de zomer. Reden van uitstel is dat er nog geen overeenstemming met het Rijk is over het zogenoemde Stalen Eiland. Dat zei curator Marc Udink maandagochtend.

Het Stalen Eiland, een onderdeel van de Pier, is sinds eind jaren 80 niet meer in gebruik. Het Rijk is eigenaar van de grond waarop de Pier is gebouwd. Curator Udink heeft aangeboden de Pier te veilen zonder dit eiland. Er loopt nu een onderzoek naar de sanerings- en sloopkosten van het Stalen Eiland. Dat onderzoek is in de zomer klaar.

De curator wil de Pier niet in de zomer tijdens het hoogseizoen veilen. Hij vindt dat onverstandig omdat er nog ondernemers op zitten. Het is niet bekend of zij na de veiling op de blikvanger van Scheveningen mogen blijven.

Pier van Scheveningen failliet

Eind november bleek uit berekeningen dat vijf miljoen euro nodig is om het achterstallig onderhoud aan de Pier aan te pakken. Om het bouwwerk aantrekkelijk te houden zal er ieder jaar ruim een miljoen euro nodig zijn. De Pier van Scheveningen is in januari failliet verklaard.

Deel dit artikel: