Rellen Feyenoord-supporters in kidsvak ADO zijn 'schandalig'

DEN HAAG - 'Schandalig', Nouschka Salomé, moeder van de 12-jarige Emilio Dhoen, heeft geen ander woord voor de ongeregeldheden in het kidsvak zondag tijdens de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Feyenoord.

In de eerste helft van die wedstrijd waren er vechtpartijen in het vak voor kinderen, achter het doel. Supporters van tegenstander Feyenoord zaten niet op de goeie plek.

Sportief gezien was het ADO Den Haag een geweldige wedstrijd. Er werd met 2-0 winnen van Feyenoord gewonnen. Maar voor veel jonge bezoekers ligt er een grote smet op deze wedstrijd.

Flink geschrokken

Emilio Dhoen, pupil van Die Haghe, zit vaak in het kidsvak. Hij is zich zondag een rot geschrokken toen de supporters de tribune opstormden, achterna gezeten door bewakers en politie.

 

'Ik trilde wel een beetje,' zegt Emilio. 'Een vriendje van mij had tranen in zijn ogen. Het was best wel eng. In het kidsvak verwacht je dat ook niet.'

Zijn moeder heeft er geen goed woord voor over. 'Het is gewoon erg, schandalig,' zegt ze, 'Die kinderen gaan er voor hun  plezier heen. En dan die stewards die zo laat reageren. Het is gewoon heel erg.'

Excuusbrief, KNVB overweegt maatregelen

ADO Den Haag vindt het erg vervelend wat er in het kidsvak is gebeurd. Na afloop kregen alle kinderen een brief met daarin excuses en een uitnodiging voor een gratis rondleiding in het stadion. De club zal actie ondernemen om de bezoekers die de rellen veroorzaakten gepast te straffen. Ook de KNVB overweegt maatregelen.

Deel dit artikel: