Ondernemers vertrekken van verpauperde Pier

DEN HAAG - De Scheveningse Pier verpaupert in snel tempo. Er wordt niet meer schoongemaakt en er zijn pas weer twee ondernemers vertrokken omdat ze het niet meer zagen zitten. Dat zegt Aad Rog, woordvoerder van de ondernemers op de Pier.

Ook Rog heeft sinds het faillissement van de Pier in januari problemen met zijn pannekoekenrestaurant. 'Mensen denken dat de Pier dicht is of onveilig'. Er komen steeds minder klanten en Rog heeft al de helft van zijn personeel moeten ontslaan, in totaal zeven mensen. Ook draaien de ondernemers overal zelf voor op: 'We moeten zelf alles doen, schoonmaken, heroïnespuiten weghalen, condooms opruimen.'

De curator van de Pier, Marc Udink liet maandag weten dat de geplande veiling van de Pier is uitgesteld.  Udink wil het gebouw niet tijdens het hoogseizoen veilen omdat er nog ondernemers op zitten. Maar volgens Rog schieten de ondernemers niets op met uitstel. Hij wil zekerheid over wat er gaat gebeuren. Hij beschuldigt Udink ervan een 'uitsterfbeleid' te voeren. Veel ondernemers hebben vanwege de onzekerheid de huur al opgezegd.

Niet meer bolwerken

De ondernemer Jan Zwart, eigenaar van een souvenir- en een lingeriewinkel, bevestigt het verhaal van Rog. Hij heeft zijn contract wel opgezegd met ingang van 31 oktober. Hij kan het financieel niet meer kan bolwerken. Sinds het faillissement van de Pier is het aantal bezoekers schikbarend teruggelopen.

Udink wil niet via de media reageren op de aantijgingen van de ondernemers, maar hij ontkent dat hij een uitsterfbeleid voert. Als curator informeert hij de ondernemers zover als nodig.

Deel dit artikel: