Duizenden patiënten gedupeerd door vertrek tandarts Kijkduin

DEN HAAG - Mogelijk duizenden patiënten zijn de dupe van het plotselinge vertrek van een tandarts in Den Haag. De tandarts van de praktijk Apollonia Dentistry in Kijkduin is onverwacht met onbekende bestemming vertrokken. De patiënten wisten van niks.

Beroepsvereniging NMT heeft tot nu toe vijftig telefoontjes binnengekregen van patiënten die ineens voor een dichte deur staan. Een deel van de patiënten zou al voor de behandeling hebben betaald. De beroepsvereniging zegt de tandarts niet te kunnen bereiken. Ook zorgbelang Zuid-Holland zegt niet te weten waar hij uithangt.  De organisatie vermoedt dat de tandarts duizenden patiënten in zijn bestand heeft staan. Deze patiënten kunnen nu niet bij hun gegevens. 

De tandarts had tot voor kort ook nog een andere praktijk in Den Haag en eentje in Alphen aan den Rijn. De praktijk in Alphen aan den Rijn kwam eerder al in opspraak, na een geschil over huurafspraken met het Rijnland Ziekenhuis. Op dit moment is deze praktijk dicht.

Praktijk overgenomen

Op de andere locatie in Den Haag zit inmiddels een nieuwe tandarts. Die praktijk is drie maanden geleden overgenomen. Volgens een baliemedewerker stromen de klachten over de voorganger van de huidige tandarts binnen.

 

Deel dit artikel: