Rishi sprak Engelsman aan op station Hollands Spoor

DEN HAAG - Rishi sprak vlak voor hij werd doodgeschoten op station Hollands Spoor in Den Haag een Engelsman aan. De 17-jarige Haagse Rishi vond dat de Engelsman, die op een bankje in de wachtruimte zat, moest vertrekken omdat 'die plek alleen voor Nederlanders is'.
Dat zou hij tegen de man hebben gezegd volgens het onderzoeksrapport van de Rijksrecherche. Daaruit blijkt ook dat Rishi vervolgens heeft gezegd dat hij een vuurwapen had en een hand in zijn binnenzak stak. De Engelsman verliet kort daarna de wachtruimte en zocht NS-personeel op.

Melding

De politie kreeg via de NS een melding dat op Hollands Spoor een man was bedreigd door iemand met een vuurwapen, daarbij werd het signalement van Rishi doorgegeven. De politie trof de 17-jarige Hagenaar aan op perron 4 en liep met getrokken pistool op hem af. Toen ze hem sommeerden te blijven staan en zijn handen te laten zien rende Rishi weg, staat in het rapport. 
Na een achtervolging van een paar seconden, loste een van de agenten het fatale schot. Rishi bleek geen wapen te dragen.

Vervolging agent

Het Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend de agent te vervolgen voor doodslag op Rishi in november vorig jaar.