Vluchtelingen protesteren bij PvdA-bijeenkomst in Den Haag

DEN HAAG - Zo'n dertig uitgeprocedeerde asielzoekers voerden donderdagavond in Den Haag actie voor de Anton Philipszaal waar een ledenbijeenkomst van de PvdA was.

De vluchtelingen zaten eerder in tenten op de Koekamp en wonen nu in de Sacramentskerk in de Vogelwijk. Ze protesteerden tegen het strafbaar stellen van illegaliteit. Ook vinden de asielzoekers het niet kunnen dat de overheid hen op straat heeft gezet.  

Brief van demonstranten

PvdA-leden kregen op het Spuiplein een brief van de demonstranten met het verzoek om 'het verzet tegen de strafbaarstelling van illegaliteit door te zetten.' Binnen de PvdA is verdeeldheid over die maatregel die in het regeerakkoord staat. Afgelopen dinsdag en woensdag gaf PvdA-leider Diederik Samsom uitleg over de keuze om akkoord te gaan met de afspraken met de VVD over het asielbeleid, waar de maatregel onderdeel van is.

Donderdagavond konden toehoorders vragen stellen in Den Haag. Zondagavond houdt de PvdA een extra ledenraad over het onderwerp.

Nacht van de Vreemdeling

Het is donderdagnacht de Nacht van de Vreemdeling. Zo'n vijfhonderd mensen lopen van Rotterdam naar Den Haag. Ze willen geld ophalen voor het ruimen van landmijnen in Soedan.

Deel dit artikel: