D66-lijsttrekkers Den Haag steunen cultuurpaleis voluit

DEN HAAG - Wie de leden van D66 in Den Haag ook kiezen als lijsttrekker, die partij blijft voluit achter de bouw van een groot nieuw cultuurpaleis op het Spuiplein staan.

Het 181 miljoen euro kostende Spuiforum moet er komen, het is een belangrijke impuls voor de stad.

Dat vinden beide lijsttrekkerskandidaten, wethouder Ingrid van Engelshoven en fractieleider Rachid Guernaoui, bleek donderdagavond tijdens het eerste debat tussen de twee in café De Supermarkt op de Grote Markt in Den Haag. Tientallen leden van D66 waren daar naartoe gekomen om te luisteren én vragen te stellen aan de twee.

'Het is een uniek project'

Een van de leden noemde het cultuurpaleis ‘een monster’. Maar daar waren de kandidaten het absoluut niet mee eens. ‘Wij hebben ons steeds keihard gemaakt voor het Spuiforum. Het is een uniek project voor onderwijs, cultuur en de economie,’ aldus Guernaoui. Hij wees er ook op dat de leden van D66 tot nu toe steeds achter de plannen zijn gaan staan en dat er ook in de gemeenteraad een meerderheid voor is. ‘Wij zijn er heel trots op en we moeten er vooral mee doorgaan.’

Ook Van Engelshoven steunt het plan volledig. Zij herinnerde eraan dat het ontwerp door de inwoners van Den Haag is gekozen. Van Engelshoven trekt nu samen met haar collega Marjolein de Jong door de stad om daar het voorstel te verdedigen. ‘Mensen gaan erin mee als je uitlegt hoe belangrijk het is.’

Nog geen meerderheid voor een kandidaat

Aan het einde van de avond werd er een kleine peiling gehouden onder de aanwezige leden. Daaruit bleek dat er nog niet echt een meerderheid is voor één van beide kandidaten. Wel zagen ze zelf een paar verschillen. Van Engelshoven noemde Guernaoui meer ‘een bijter’ en zichzelf meer ‘een verbindend persoon’.  De fractieleider wees erop dat hij van D66 de grootste partij van Den Haag wil maken en dat zijn tegenstrever zich op dat gebied iets voorzichter uit liet.

Deel dit artikel: