Negende plek voor Anouk op Eurovisiesongfestival

REGIO - Malmö - De Haagse Anouk is in de finale van het Eurovisiesongfestival geëindigd op de negende plaats. Dat is de hoogste notering voor een songfestivalliedje uit Nederland sinds 14 jaar. Anouk gaf als dertiende act een prachtige, ingetogen show. De Deense inzending Only Teardrops van Emmelie de Forest won de 58ste editie van het Eurovisiesongfestival.

Bij binnenkomst in de zaal zwaaide Anouk enthousiast met een oranje voetbalsjaal. Alle zangers en zangeressen werden voorafgegaan door een vaandeldrager die statig de nationale vlag omhoog hield. De vrolijk springende en wuivende Anouk vormde een lekker contrast.

De Haagse zangeres leek weinig last te hebben van de blessure die ze eerder opliep in Malmö bij een partijtje bowlen. Anouk kneusde toen haar rug en moest zelfs een tijdje plat blijven liggen.

Ingetogen show

Tijdens de halve finale, waarmee ze zich moest kwalificeren, leek Anouk nogal in zichzelf gekeerd. Ze maakte weinig contact met het publiek en speelde nauwelijks met de camera’s. Dat was bij de finale wel anders.

Vol zelfvertrouwen stond de Haagse op het podium, en ze had het publiek en de camera’s volledig in haar macht.

Vijfde bij halve finale

Anouk gooide met Birds bij de halve finale al hoge ogen. Het liedje was totaal anders dan veel andere inzendingen en daarom sprong het eruit. Om de spanning op te voeren werd Nederland toen als laatste land genoemd bij de uitslag. Uit cijfers die zaterdagnacht werden bekend gemaakt, blijkt dat Anouk als vijfde eindigde in de halve finale.


 

Deel dit artikel: