TROS trots op Anouk

REGIO - MALMÖ - TROS-directeur Peter Kuipers is 'heel erg trots op de negende plek en heel erg trots op Anouk.' Dat zegt Kuipers zaterdagavond vanuit het Zweedse Malmö, na afloop van het Eurovisiesongfestival.

Kuipers noemt het optreden van Anouk weergaloos. 'De commentator van de BBC zei dat Anouk te goed is voor het Songfestival. Dat zegt eigenlijk genoeg.' De TROS-directeur vindt Denemarken niettemin een terechte winnaar.

'De afgelopen jaren wilde vrijwel niemand meedoen'

Kuipers laat weten dat de afgelopen jaren vrijwel geen artiest wilde meedoen. 'Anouk heeft de weg geplaveid voor andere artiesten', zegt hij.

De TROS koos Anouk zonder de traditionele voorronde via het Nationaal Songfestival. Of dat volgend jaar weer gaat gebeuren, weet Kuipers niet. 'We gaan nu eerst even genieten.'

Nederland deed voor het eerst in 9 jaar weer mee in de eindstrijd van het liedjesfestijn. De laatste keer dat Nederland in de finale stond was in 2004 met Re-Union, die op de 20e plaats eindigde. In 1975 won Nederland het fesival voor het laatst. Teach In veroverde de eerste plaats met de kraker Dinge-dong.

Deel dit artikel: