Journalisten in gevecht bij onthaal Anouk op Schiphol

DEN HAAG - De aankomst van de Haagse zangeres Anouk op Schiphol is gepaard gegaan met vechtpartijtjes tussen journalisten. Tientallen verslaggevers, cameramensen en fans stonden haar in de aankomsthal op te wachten toen zij arriveerde na haar optreden op het Eurovisiesongfestival in Malmö.

Grote onduidelijkheid was er uit welke uitgang de zangeres zou komen. Toen er eenmaal duidelijkheid was, stormden de journalisten op de zangeres af om haar te bestoken met allerlei vragen over haar ervaringen tijdens het liedjesfestijn. ‘Er werd geduwd, gevochten en collega’s kregen ellebogen in hun gezicht’, laat Omroep West-verslaggever Marjolein van den Berg weten.

Volgens haar ‘vertrok’ daarop het gezicht van Anouk. ‘Ze liep regelrecht naar buiten om weg te komen uit de media-hysterie’. De zwerm journalisten zette daarop de achtervolging in. Uiteindelijk beantwoordde ze een paar vragen  en ging er snel weer in een auto vandoor.

Anouk eindigde bij het Eurovisiesongfestival als negende in het eindklassement met het liedje ‘Birds’. Denemarken kreeg de meeste punten en werd winnaar.

Deel dit artikel: