'Architectuurliefhebbers' Wateringse Veld verdacht

DEN HAAG - Een wandeling door de Haagse wijk Wateringse Veld liep voor twee Rotterdamse jongens zondag uit op een onaangename confrontatie met de politie. De twee werden aangezien voor inbrekers en daarop nam de politie geen halve maatregelen.

Mohammed en Wesley zijn naar eigen zeggen liefhebbers van wandelen en architectuur. Maar hun wandeltocht door de Haagse wijk Wateringse Veld kwam volgens de politie verdacht over, aldus de jongens. Na controle mochten ze doorlopen, maar de politie bleef hen in de gaten houden.

Niet te spreken

Toen Mohammed en Wesley de wijk wilden verlaten, werd hun auto door de politie doorzocht. 'Volgens één van de agentes waren de inbraken gepleegd door net zulke figuren als wij, dat waren haar woorden', laat één van de Rotterdammers weten. De jongens zijn niet te spreken over het politie-optreden en hebben burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag in een brief (zie onder) om opheldering  gevraagd.

De burgemeester en de politie hebben nog niet op het voorval gereageerd.

De brief

De jongens schrijven in de brief dat 'niet te praten viel' met de agenten die hen in de wijk in de gaten hielden. 'Zij wisten alleen te vertellen dat vanwege de inbraken in de wijk zij het recht hadden 'iedereen die buiten de norm viel' als een crimineel te behandelen.' De brief vind je in de bijlage op de website.

 

Deel dit artikel: