Film over Delftse Madame de Berry gaat door dankzij uitzending Omroep West

DELFT - Een film over de extravagante theaterdame Madame de Berry gaat toch door. Dankzij een uitzending van Omroep West heeft filmmaakster Kim Schonewille genoeg geld opgehaald via crowdfunding om een film te maken over het alter ego van Berry Visser.

Na de uitzending van afgelopen woensdag over het thuistheater van Berry Visser waar de wonderlijke Madame de Berry leeft in haar eigen droomwereld vol met poppen, jurken en barokke voorwerpen, is het  Kim Schonewille gelukt om de benodigde 8985 euro voor een film over dit fenomeen bij elkaar te krijgen. Op een website konden mensen geld doneren voor de Nederlands/Engelse documentaire die Kim graag wil gaan maken.

Donaties

'Na de uitzending zag ik de donaties uit Den Haag en omstreken toenemen.’ In twee dagen tijd ontving ze de laatste 20 procent van het budget dat nodig was om het project te doen slagen. Kim is opgetogen dat de film nu door kan gaan.

‘Nadat ik bij het thuistheater van Berry Visser was, wilde ik graag de ervaring die ik daar had met anderen delen. Je voelt je daar zo welkom. Madame de Berry zingt, je krijgt hapjes en drankjes en fantaseert met haar mee over de schoonheid en tragiek van het bestaan, reizen door de tijd, zielen en toeval.’

Nog even wachten

Het opnemen van de documentaire duurt ongeveer twee maanden. Filmhuis Lumen zal hem dit jaar vertonen.

Deel dit artikel: