Teylingen polst kunstenaars voor staatsieportret

TEYLINGEN - Teylingen is op zoek naar nieuwe staatsieportretten voor in de raadszaal in Voorhout en de trouwzaal in Sassenheim. De gemeente heeft lokale kunstenaars opgeroepen een ontwerp in te sturen.

De huidige staatsieportretten van - inmiddels prinses - Beatrix moeten vervangen worden door een afbeelding van de nieuwe koning Willem-Alexander. Teylingen koopt één officieel portret van het Koninklijk Huis, maar wil daarnaast ook twee staatsieportretten aankopen van lokale kunstenaars.

Maximale aankoopwaarde 1000 euro

De ingeleverde kunstwerken worden van 4 tot en met 27 september tentoongesteld in de hal van het bestuurscentrum in Voorhout. Inwoners van Teylingen kunnen dan stemmen op hun favoriete portret. Die uitkomst telt voor een vijfde mee. De rest wordt bepaald door een jury bestaande uit burgemeester Marjan van Kampen, wethouder Kees van Velzen, een nog aan te wijzen kunstenaar die niet uit Teylingen komt en kunsthistorica Lenny van der Munnik.

Voor de kunstwerken mogen alle materialen gebruikt worden, ook fotomateriaal. De kunstenaar moet wel een afstandsverklaring tekenen en de maximale aankoopwaarde is 1000 euro. Op de website van de gemeente staan de exacte afmetingen waaraan het portret moet voldoen. De uiterste inleverdatum is 2 september.

Deel dit artikel: