CDA-fractievoorzitter niet terug in Haagse raad

DEN HAAG - De fractievoorzitter van het CDA in Den Haag, Gert-Jan Bakker, keert na de verkiezingen van maart volgend jaar niet meer terug in de gemeenteraad.

Bakker wil meer tijd besteden aan zijn gezin en baan, heeft hij deze week aan het bestuur van zijn partij laten weten. Hij is ruim drie jaar raadslid en daarvoor jarenlang fractiemedewerker van het CDA in Den Haag. Het bekende raadslid Cees Pluimgraaff wil nog wel graag vier jaar door. Hij was jarenlang eigenaar van Beach Company in Scheveningen voordat hij de politiek in stapte.

Bij de VVD in Den Haag willen alle zittende raadsleden en de twee wethouders op de kieslijst van hun partij bij de verkiezingen. Dat valt op te maken uit de groslijst die aan de leden is vertrekt.

Van de Laar neemt afscheid

Op de VVD-lijst staat ook de naam van Rob van de Laar. Hij is sinds 1981 -  met een korte onderbreking - lid van de Haagse raad en kondigde al diverse malen aan definitief uit de politiek te stappen. Van de Laar zegt in een toelichting dat hij graag laag op de lijst wil om de partij nog een duwtje te kunnen geven. ‘Dat lijkt mij een mooi afscheid van het raadswerk. Maar ik stop er nu echt mee. Ik ga andere wegen bewandelen om Den Haag te dienen. Want ik laat deze stad niet los.’

Deel dit artikel: