SP: topman ziekenhuis moet twee ton terug storten

DEN HAAG - Charles Evers, oud-bestuurder van het Medisch Centrum Haaglanden, moet zijn twee ton ontslagvergoeding terug geven.

De SP in de Haagse gemeenteraad doet een ‘dringend beroep’ op de voormalig topman om het geld weer op de rekening van het ziekenhuis te storten. De partij noemt de ontslagvergoeding ‘zeer ongepast’.

Uit het jaarverslag van het MCH blijkt dat Evers twee ton krijgt. Het Haagse raadslid Bart van Kent: ‘In een tijd waar de lonen in de zorg zwaar onder druk staan en de premies oplopen moet je je verantwoordelijkheid nemen als bestuurder. Daarnaast kan deze twee ton gemeenschapsgeld nu niet aan zorg besteed worden. Zeker in een tijd waarin de zorg steeds duurder wordt, is dit onacceptabel.’

SP wil aanpak misbruik gemeenschapsgeld

De SP in Den Haag is al langer bezig om het ‘misbruik’ van gemeenschapsgeld aan de kaak te stellen. Bewoners van Den Haag kunnen kiezen wie zij de 'Grootste Graaier' van de stad vinden.

Aanleiding is het rapport van minister Plasterk waaruit blijkt dat de topinkomens in de publieke sector in 2011 weer gestegen zijn ten opzichte van 2010. Het rapport maakt melding van een flink aantal Haagse bestuurders die fors meer verdienen dan de Minister-President. Via defacebookpagine van de partij kan er digitaal worden gestemd. Eind juni wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deel dit artikel: