Albert Heijn naar Stationsplein Den Haag

DEN HAAG - In het zogenaamde grote belastingkantoor aan het Stationsplein in Den Haag komt een filiaal van Albert Heijn. Dat hebben de gemeente Den Haag en de supermarktketen bevestigd. Ook komen er restaurants en studentenwoningen.

Het pand, dat ook wel ‘Terminus’ wordt genoemd, staat sinds de verhuizing van de belastingdienst naar het Beatrixkwartier in Den Haag leeg.  Dat was veel politieke partijen en ook de bewoners een doorn in het oog. Want de gemeente wil van de Stationsweg een soort ‘rode loper’ naar het centrum van de stad maken en van dit deel van de Stationsbuurt een bruisend ‘quatier latin’. Mede daarom worden het Stationsplein ook opnieuw ingericht.
 
Maar aan weerszijden van dat plein staan lege panden. De Geste Groep is eigenaar van het zogenaamde kleine belastingkantoor. De ontwikkelaar presenteerde een paar jaar geleden een ambitieus plan voor dit gebouw, maar dat werd nooit gerealiseerd. Sindsdien is het stil. Ook nu zijn er bij de gemeente geen concrete voorstellen bekend.

Supermarkt beneden, woningen boven

Voor het gebouw aan de overkant is nu een vergunning aangevraagd om op de begane grond een supermarkt te vestigen. Ook komen daar twee restaurants. Op de verdiepingen daarboven zouden 300 studentenwoningen moeten komen.

Een woordvoerder van Albert Heijn zegt dat het bedrijf ergens halverwege 2014 een filiaal in het pand wil openen. Het wordt een ‘gemiddelde vestiging’. De woordvoerder: ‘Het pand staat al lang leeg. Het is voor de omgeving en veiligheid goed dat er nu wat gaat gebeuren.’

Deel dit artikel: