Programma koningstour in Zoetermeer

ZOETERMEER - Zoetermeer ontvangt het koninklijk paar op 21 juni met een 'creatief en actief' programma. Burgemeester Charlie Aptroot wil koning Willem-Alexander en koningin Maxima laten zien hoe leuk Zoetermeer is.

Aptroot ontvangt het paar bij het Stadhuisplein. Vervolgens lopen de koning en koningin naar de Markt waar demonstraties worden gegeven door vijf grote sportaccommodaties in Zoetermeer, de 'Big Five'. Het bezoek wordt afgesloten met een muzikaal optreden van musicalster René van Kooten.

Programma

Het koningspaar is van 16.20 tot 16.50 uur in Zoetermeer. Zie hieronder het volledige programma:

15:00 - 16:15 uur: In afwachting van het koningspaar klinkt er Nederlandse muziek uit de boxen over de gehele route en op de Markt. Daarnaast vermaakt het Zoetermeerse circus Nevermind de mensen met hun circusactiviteiten op en langs de route.

16:20 - 16:30 uur: Het Koningspaar en hun gevolg lopen door het Stadshart, via het Stadhuisplein naar de Markt. Onderweg zingt een Zoetermeers koor hen toe en speelt een bandoneon. Op het Stadhuisplein wordt een ledscherm geplaatst, zodat inwoners ook daar kunnen meegenieten van de activiteiten op de Markt.

16.30 - 16.34 uur: Aan het einde van de looproute aan het Zuidwaarts wordt het koningspaar welkom geheten door dertig jongeren van het Stedelijk College.

16:34 - 16:47 uur: Op de markt zijn demonstraties van de vijf grote sportaccommodaties in Zoetermeer, de 'Big Five':
SilverDome: demonstratie curling, ijshockey en kunstschaatsen door Zoetermeerse kunstschaatskampioen op een kleine kunststofijsbaan                                                   Ayersrock: met uitgebreide klimdemonstraties op een mobiele klimtoren en abseilen door professionals.
Burggolf: golfpro’s slaan vanaf de Markt (drijvende) golfballen met oranje parachute in het water.
Dutch Water Dreams: geeft demonstraties van raften en kajakken op de Dobbe. De brandweer spuit met een krachtige straal tegen de rafts om het spectaculaire effect van wildwatervaren levensecht weer te geven.
SnowWorld: richt een complete sneeuwheuvel in met sneeuw uit de sneeuwhal. Op de heuvel zijn demonstraties van tuben en skiën.

16:47 - 16:52 uur: Het koninklijk paar neemt plaats op de speciale koninklijke socialsofa genaamd ‘Ariane’ om de finale act te bekijken. De Zoetermeerse musicalster René van Kooten zingt een lied.

16:52 - 16:55 uur: Burgemeester Aptroot neemt afscheid van het koninklijk paar.

Deel dit artikel: