Teckel pakt in zijn eentje de bus naar huis

DEN HAAG - Een hond is zaterdagavond op eigen gelegenheid met de bus naar huis gegaan. Teckel Harry is met zijn oppasbaasje Sjoerd op het Scheveningse strand, wanneer hij plotseling besluit met de bus naar huis te gaan.

Baasje Sjoerd vertelt dinsdag in het Algemeen Dagblad dat hij uren naar de hond heeft lopen zoeken. Het dier is niet eens van hem, maar van zijn zus. Als Sjoerd na uren zoeken nog geen spoor van Harry heeft gevonden, is hij de wanhoop nabij.

Ondertussen is Harry doodleuk bij de juiste halte op bus 23 gestapt. Twaalf haltes verder stapt hij weer uit, ook weer precies bij de goede halte vlakbij zijn huis. Een medepassagier die daar ook uit de bus stapt, ziet alles gebeuren en besluit de hond naar de Dierenambulance te brengen. Later op de avond worden Harry en Sjoerd weer herenigd.

Bel de buren

De Dierenambulance geeft mensen die hun hond kwijtraken altijd het advies de buren te bellen, omdat de kans groot is dat het dier gewoon naar huis is gewandeld. Maar dat een hond de bus naar huis neemt, daar hebben dierenhelpers in Den Haag ook nog nooit van gehoord.

Foto: Anp

Deel dit artikel: