'Haagse wethouder negeert eigen advies met loslaten vredesduif'

DEN HAAG - Het loslaten van een vredesduif door de Haagse wethouder Marjolein de Jong is de Partij voor de Dieren in het verkeerde keelgat geschoten.
Ter ere van de opening van het vernieuwde Carnegieplein bij het Vredespaleis liet de wethouder een paar weken geleden de duif los. Maar op de eigen website adviseert de gemeente Den Haag bruidsparen juist om geen sierduiven te gebruiken bij de huwelijksplechtigheid.
Op de site staat letterlijk dat ‘de gemeente Den Haag het loslaten van sierduiven bij huwelijken afraadt omdat dit nadelige gevolgen heeft voor de gezondheid en het welzijn van deze dieren’. De Partij voor de Dieren vindt dat wethouder De Jong met het loslaten van de vredesduif tijdens de openingsplechtigheid haar eigen advies ondermijnt. De PvdD wil dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. 
Geverfde duiven van Barbie
Het advies is er gekomen nadat de Dierenbescherming in maart vorig jaar klaagde over realityster Barbie die bij haar bruiloft twee geverfde sierduiven losliet. De Dierenbescherming noemde dit verwerpelijk.
De duiven zouden vaak de weg naar huis niet meer weten terug te vinden en opgehaald moeten worden door de Dierenambulance. De gestrande sierduiven zijn vaak gewond en ziek. Sommige vogels zijn er zo slecht aan toe dat ze afgemaakt moeten worden.