Verdachte gepakt voor ram- en plofkraak Bodegraven

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Er is een verdachte aangehouden voor de ramkraak in Bodegraven vorig jaar oktober. Dat heeft de politie laten weten aan Omroep West. De aanhouding gebeurde in het kader van een groot onderzoek naar ram- en plofkraken.

Maandag en dinsdag werden op tientallen locaties in Nederland in totaal zo'n dertig verdachten aangehouden. Ze worden gekoppeld aan ten minste vijftig ram- en plofkraken in het hele land. En ook voor de plofkraak op de ABN Amro-bank aan het Raadhuisplein in Bodegraven is dus iemand aangehouden. Of het om één of meerdere verdachten gaat, kan de politie nog niet zeggen.

Twee mannen rijden op 5 oktober met hoge snelheid tegen het bankgebouw. Daarna proberen ze met gasflessen de pinautomaat op te blazen. Uiteindelijk vertrekken ze zonder buit.

Waar de verdachte of verdachten zijn aangehouden is niet bekend. 'In ieder geval is er een aanhouding die aan deze kraak te koppelen is', zegt een woordvoerder. 'Maar daders komen uit het hele land en zetten ook in het hele land kraken.' Maandag was een landelijke actiedag waarbij de politie uit verschillende regio's samenwerkte om daders van ram- en plofkraken op te sporen.

Deel dit artikel: