Hagenaars willen restaurant in Villa Ockenburgh

DEN HAAG - Villa Ockenburgh op het gelijknamige landgoed in Loosduinen moet een restaurant worden met betaalbare ‘gezonde happen’. Dat vinden drie Hagenaars die zich het lot van de bouwvallige villa hebben aangetrokken.
Hotelier Yvonne Hereijgers, stedenbouwkundige Jolanthe Soet en initiatiefneemster Petra Brekelmans willen naast een restaurant ook een educatiecentrum in het gebouw. 'Kinderen moeten daar alles kunnen leren over de historie van Ockenburgh en bijvoorbeeld de zandmotor', zegt Brekelmans. De zandmotor is een schiereiland dat op een natuurlijke manier de kust blijft versterken.
De initiatiefnemers zeggen dat een groene partij grote interesse heeft om eraan mee te betalen. Welke organisatie dat is, willen ze niet zeggen. Daarnaast zou de gemeente moeten investeren en verwachten de initiatiefnemers geld op te halen door met de pet langs te gaan bij ondernemers. Ook golfbaan Ockenburgh zou interesse hebben om mee te doen.

Nog geen besluit

De Haagse wethouders Ingrid Engelshoven en Marjolein de Jong hebben het initiatief al gezien, maar hebben nog geen besluit genomen. Reden is dat de gemeente nog juridisch in de clinch ligt met een projectontwikkelaar die eerder plannen had om van Villa Ockenburgh een hotel te maken.