Tweede leven voor Fyra als restaurant in Delft?

DELFT - De kapotte Fyra-treinen kunnen mogelijk in Delft een tweede leven krijgen als hotel en restaurant. De Delftse architect Michiel Dol grapte daar woensdagavond mee tijdens een presentatie, maar wil zeker treinstellen naar zijn stad halen.

Het is één van de vele ideeën van Delftenaren na een oproep van de gemeente om de ruimte op te vullen in het vernieuwde stationsgebied als alle treinen in tunnelbuizen onder de grond rijden. Daardoor verdwijnt het spoorviaduct en komt er veel ruimte vrij.

Dol vond via internet een wagon. De eigenaar ervan bleek nog meer treinstellen te hebben en daarvoor een geschikte plek te zoeken. Daardoor ontstond het idee om drie treinstellen in het stationsgebied neer te zetten om die eerst dienst te laten doen als restaurant en later ook als hotel.

Volgens Dol wil de ‘schenker’ van de wagons het restaurant en hotel exploiteren. Als het aan hem ligt kan daar begin volgend jaar al gedineerd worden. ‘De treinstellen zijn makkelijk verplaatsbaar. Daardoor zou je door de werkzaamheden rond het station af en toe de wagons kunnen verplaatsen,’ aldus Dol. Hij hoopt dat de wagons uiteindelijk een plekje krijgen aan de achterkant van het oude station Delft, tegen het Westerkwartier.

Dol zegt dat politici enthousiast reageerden tijdens de presentatie. Hij gaat er binnenkort nog verder over praten met de gemeente Delft.

Deel dit artikel: