Duidelijkheid over Haags cultuurpaleis

DEN HAAG - Donderdag komt er meer duidelijkheid over de bouw van het cultuurpaleis in Den Haag. Donderdagmiddag presenteren de wethouders Marnix Norder en Marjolein de Jong een nieuw ontwerp voor het gebouw dat op het Spuiplein moet komen. Ook maken ze bekend wat de tijdelijke locatie wordt voor het Residentie Orkest en het Nederlands Danstheater tijdens de nieuwbouw.

Het cultuurpaleis wordt het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater en het Koninklijk Conservatorium. Het gebouw kost 181 miljoen euro. De bouw zou nodig zijn omdat de huidige Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater oud zijn en moeten worden vernieuwd.

In november vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met de bouw van het cultuurpaleis. Wel moet de raad zich nog uitspreken over een aantal belangrijke zaken zoals het bestemmingsplan, het voorlopig ontwerp en de bouwkosten. Deze voorstellen worden vandaag gepresenteerd door de wethouders.

GroenLinks in Den Haag wil dat de beslissing hierover wordt uitgesteld tot na de verkiezingen in maart volgend jaar. Zo kunnen kiezers zich uitspreken over het cultuurpaleis.   

Deel dit artikel: