Gemengde reacties op Cultuurpaleis Den Haag

DEN HAAG - De begroting van het te bouwen Cultuurpaleis is rond. Het nieuwe thuis van het Residentie Orkest en het Nederlandse Danstheater kost 181 miljoen, maar dat is volgens het gemeentebestuur haalbaar. Zolang het plan bestaat, bestaat er al weerstand tegen onder de Haagse bevolking. Nu de begroting rond lijkt, staan de Hagenaars nog steeds niet te springen.

John van Zijderveld vindt 181 miljoen euro voor het Cultuurpaleis veel geld. 'En m'n buurman kan naar de voedselbank!' schrijft hij op de facebookpagina van Omroep West. Patricia van Dijk is bang dat het geld gehaald wordt door te korten op subsidies van andere muzikanten, zangers en toneelspelers.

Niet iedereen is negatief. Marjolein van Dijk bijvoorbeeld. 'Door deze bouw zullen veel mensen in de bouw hun baan houden', schrijft ze. Ook Olivier Faber ziet zo'n gebouw wel zitten. 'Uiteindelijk trekt zo'n gebouw veel meer mensen naar de stad en is het goed dat Den Haag internationaal bekend staat met een goed cultuurpaleis.'

In de stad is veel verzet tegen de bouw van het cultuurpaleis. Een petitie van de werkgroep Dooievaar is in korte tijd al door meer dan 8000 mensen getekend.

Deel dit artikel: