Veel belangstelling herdenking vermoorde Ingrid Visser in Almere

ZUIDPLAS - Honderden belangstellenden zijn zaterdag naar het Topsportcentrum in Almere gekomen om oud-topvolleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein te herdenken. Het tweetal werd vorige maand in Spanje vermoord.
Vrijwel de hele volleybalwereld was aanwezig. Veel oud-internationals en huidige Oranje-speelsters woonden de bijeenkomst bij. Datzelfde gold voor volleybaliconen Peter Blangé, Edwin Benne en Reinder Nummerdor. In de zaal hingen enorme banners met foto's van Visser en Severein. Aan bezoekers was gevraagd een losse bloem mee te nemen als eerbetoon. Velen gaven gehoor aan het verzoek.
Tijdens de herdenkingsbijeenkomst werd duidelijk dat Visser en Severein afgelopen woensdag in besloten kring zijn begraven. Op Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem wordt een tijdelijk herdenkingsmonument voor het verliefde stel ingericht. De voorzitter van de Nederlandse volleybalbond maakte bekend dat Oranje nooit meer met rugnummer vijftien, het rugnummer van Visser, gaat spelen.
Scheveningen
Op het Transavia Grand Slam, het World Tour Beachvolleybal-toernooi op het strand van Scheveningen, werd stilgestaan bij de moord. Om 14.00 uur werden twee minuten stilte in acht genomen. Uit respect voor Visser en Severein werd het toernooi een uur lang stilgelegd.
Ingrid Visser uit Zevenhuizen en Lodewijk Severein zijn op gruwelijke wijze gemarteld en vermoord. De lichamen zijn na een wekenlange zoektocht onder de grond gevonden in Alquieras (Spanje). Drie mannen zitten vast op verdenking van de moord.