'Verdachte vast voor moord op Curaçaose politicus Helmin Wiels'

ZOETERMEER - De 26-jarige man die zaterdagavond werd opgepakt in Zoetermeer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Dat melden anonieme bronnen aan Omroep West.

De verdachte zou niet de schutter van de liquidatie op Wiels zijn. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie in Rotterdam wilde zondag niet inhoudelijk reageren op de arrestatie van de man. Hij is aangehouden op verzoek van de autoriteiten op Curaçao.

De woordvoerder van het Openbaar Ministerie aldaar, Norman Serphos, bevestigt dat de man uit Curaçao wordt verdacht van betrokkenheid bij een recente moord op het eiland. Details daarover wil hij pas kwijt wanneer de man op Curaçao is aangekomen en kan worden verhoord.

Zo snel mogelijk overbrengen

De verdachte werd zaterdagavond rond 22.30 uur aangehouden. Hij is zondag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft toestemming gegeven hem zo snel mogelijk over te brengen naar Curaçao. Volgens Serphos wordt dat nu geregeld.

Helmin Wiels werd op 5 mei doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen op Curaçao. Wiels pleitte voor onafhankelijkheid van het eiland en was voorstander van de aanpak van corruptie. Hij werd bedreigd en al enige tijd beveiligd. De politicus had die bewuste zondag juist besloten om in zijn eentje de straat op te gaan.

Deel dit artikel: