Gruppo Sportivo kondigt afscheidstournee aan

Gruppo Sportivo met leadzanger Hans Vandenburg
Gruppo Sportivo met leadzanger Hans Vandenburg
DEN HAAG - Gruppo Sportivo heeft zijn afscheidstour aangekondigd. De Haagse band van zanger Hans Vandenburg speelt in ieder geval op 23 november in het Zoetermeerse poppodium De Boerderij.
De afscheidstournee betekent nog niet het einde van Gruppo Sportivo. Volgens Vandenburg staan er nog een paar projecten uit. Zo wil de band nog een nieuw album opnemen, maar is het nog niet duidelijk wanneer dat moet worden uitgebracht. 'Mogelijk in 2016, als de band precies veertig jaar bestaat.'

Catchy popsongs

Gruppo Sportivo behaalt eind jaren zeventig de grootste successen met hits als Rock 'N' Roll, Hey Girl en Disco Really Made It. De albums 10 Mistakes en Back to ’78 worden gekenmerkt door een combinatie van catchy popsongs, humor en zelfrelativering en vliegen als broodjes over de toonbank.
Het succes van de eerste jaren wordt daarna nooit meer gehaald. Hans Vandenburg probeert het met nieuwe bands als Buddy Odor Stop, Ugly Head en Ouwe Hans Dierenpark, maar grijpt toch altijd weer terug op de successen van Gruppo Sportivo.
In 2004 verschijnt het laatste studioalbum Topless 16. Daarna is Gruppo Sportivo nog regelmatig te zien in het clubcircuit of op festivals. Voor het eind van 2013 is nu de afscheidstour aangekondigd.