Stadspenning en ode voor jubilerende Wieteke van Dort

DEN HAAG - De Koninklijke Schouwburg in Den Haag stond maandagavond volledig in het teken van Wieteke van Dort. Zij vierde daar haar 50-jarig artiestenjubileum en ze ontving de stadspenning van de gemeente Den Haag.

Anneke Grönloh, Sandra Reemer, Yvonne Keuls en Rob de Nijs brachten tijdens een speciale voorstelling een ode aan de Haagse rasartieste.

Ook Edwin Rutten, Aart Staartjes en Willem Nijholt stonden op het podium. Van Dort speelde met hen in allerlei tv-series. Van Dort trad ook zelf op.

Lieflijk

Schrijfster Yvonne Keuls was een van de vele gasten. Zij roemt de enorme veelzijdigheid van Van Dort. 'Haar professionaliteit, haar vakmanschap, die prachtige stem, de lieflijkheid... Een prachtige vrouw!' Acteur Willem Nijholt bevestigt dat beeld. 'Ik kan me Willeke niet voorstellen met een kille blik of met een snibbig antwoord.'

Van Dort vierde maandag naast haar 50-jarig artiestenjubileum ook haar zeventigste verjaardag. 'Zij gaat nooit met pensioen', vertelt acteur Karel de Rooij. 'Zij houdt er nooit mee op.'

Deel dit artikel: