Anass: Zelfdoding na intens pesten

WASSENAAR - De 13-jarige Anass Aouragh uit Wassenaar heeft zelfmoord gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van het Openbaar Ministerie, dat nu is afgerond. Anass werd intens gepest op het Adelbert College, staat in het onderzoeksrapport.

De 13-jarige Anass werd zowel tijdens als buiten schooltijd gepest. 'Anass werd onder meer uitgemaakt voor homo, er werd met brood en flesjes naar hem gegooid, zijn fietszadel werd bespuugd en hij werd vastgepakt en in de hoek geduwd', schrijft het OM.

Sommige getuigen zeggen dat op de dag van zijn zelfmoord nog tegen hem zou zijn gezegd: 'Waarom pleeg je geen zelfmoord, iedereen haat jou.' Maar volgens anderen is dit niet, of minder stellig gezegd.

Geen directe link zelfmoord en pesten

Een directe link tussen het pesten en de zelfmoord is volgens het Openbaar Ministerie niet te leggen. 'Hoe triest deze bevindingen ook zijn, op grond van het onderzoek kan geen causaal verband worden gelegd tussen deze pesterijen en de latere dood van Anass.' Van het aanzetten tot zelfmoord, wat strafbaar is, is volgens het OM dan ook geen sprake.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het Adelbert College op de hoogte was van de pesterijen en dat er actie is ondernomen, maar de pesters bleven doorgaan. Het OM heeft de school op de hoogte gesteld van de onderzoeksresultaten, zodat het Adelbert College ermee aan de slag kan.

Ook de Onderwijsinspectie heeft het onderzoeksrapport gekregen.

 

Deel dit artikel: