Den Haag in de ban van Veteranendag

DEN HAAG - Den Haag staat zaterdag in het teken van Veteranendag. Het Malieveld is vanaf zaterdagochtend al open voor het publiek. Hoogtepunt is het defilé om 13.00 uur van historische legervoertuigen en tientallen muziekkorpsen door de binnenstad. Het wordt voor het eerst afgenomen door koning Willem-Alexander.

Op het Maliveld zijn demonstraties van de landmacht, marine en luchtmacht. Bezoekers kunnen ervaren hoe Nederlandse militairen op een vredesmissie gewerkt hebben. Zo is er een wegversperring van Unifil. Om 13.15 uur is er de 'fly by'. Traditiegetrouw is er ook een Veteranen Plaza waar oud-kameraden en anderen elkaar kunnen ontmoeten.

Veteranendag is een eerbetoon aan de ruim 14.000 Nederlanders die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Het is de negende Veteranendag.

Trams en bussen omgeleid 

Het openbaar vervoer in het centrum van Den Haag is zaterdag vanaf 11.00 uur omgeleid. Tramlijnen 1, 9, 15, 16 en 17 rijden een andere route. Dat geldt ook voor de buslijnen 18, 22 en 24. Door de omleidingen is Scheveningen lastiger te bereiken. De HTM zet daarom extra bussen in op buslijn 22 in de richting van Duindorp.

De trams en bussen rijden na 17.00 uur weer volgens de vaste routes.

Deel dit artikel: